Satakunnan alueelliset koronasuositukset päivitetty 29.11.2020

Kirjoitettu 30.11.2020

Satakunnan koronasuosituksia on päivitetty 29.11.2020. Uusissa suosituksissa on ohjeistettu muun muassa aikuisten ryhmäharrastustoiminnasta pidättäytymistä sisätiloissa. Yksityistilaisuuksien osalta ei suositella yli 10 osallistujan yksityistilaisuuksien järjestämistä tai niihin osallistumista. Uudet suositukset on kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on tehnyt 28.11.2020 suosituksen, ettei yli 10 hengen yleisötilaisuuksia järjestettäisi tai niihin ei osallistuttaisi. Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää suu- ja nenäsuojusta, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että Satakunnassa yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa vain silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Aluehallintovirasto on tiedottanut 28.11.2020, että rajausta tullaan tiukentamaan.

Tarpeetonta matkustusta leviämisvaiheen maakuntiin tulee välttää.

Satasairaalan koronavirus-sivuille päivittyy Satakunnan koronavirustilannearvio sekä voimassa olevat satakuntalaisia koskevat suositukset torstaisin noin klo: 17.00. Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän sivuilla on tietoa kuntayhtymän palveuista ja ohjeita koronavirukseen liittyen.

Nakkilan kunta on antanut ohjeet henkilöstölle 27.11.2020 ja suu- ja nenäsuojaimet/visiirit on otettu käyttöön 30.11.2020 oppilaitoksissa, ruokahuollossa, puhtaushuollossa, varhaiskasvatuksessa ja työllisyydenhoidossa. Lisäksi myös muissa toimipisteissä asiakaskontakteissa. Perusturvan palvelutaloissa jatkuu edelleen suu- ja nenäsuojainten käyttö.

Nakkilan kunnan koronavirus-tietosivulle, pääsee tästä linkistä.