Luontokohteet ja -reitit

Viimeksi päivitetty 25.5.2022

Nakkilassa luonto on lähellä kaikkialla. Luontonähtävyyksistä näyttävin on kiistatta syvällä uomassaan virtaava upea Kokemäenjoki ja sen seitsemän koskea ja nivaa, Nakkilan kosket.

Harjavallan voimalaitoksen korkean padon alapuolella joen alajuoksulla on lukuisia urheilukalastuspaikkoja. Arantilankosken alapuolella sijaitsee kajakkivuokraamo, joten joelle pääset tutustumaan myös meloen.

Luontokohteet ja -reitit

Nakkilan kosket

Nakkilan Kosket ry on rakentanut Kokemäenjoen rannoille taukopaikkoja ja nuotiopaikkoja sekä portaita, jotka johdattelevat kulkijan suoraan veden äärelle. Suurimmat kosket ja upeat nähtävyydet ovat Ruskilankoski ja Arantilankoski.

Lue lisää:
Nakkilan kosket ry:n sivut
https://retkipaikka.fi/koukussa-kalastukseen-lahde-nakkilan-koskille-koukuttamaan-meritaimenta-ja-lohta/

Paratiisin luontopolku, Paratiisilehto

Harjavallassa osin metsässä ja osin Kokemäenjoen rantatörmällä kiemurteleva kahdesta osasta muodostuva Paratiisin luontopolku on upea nähtävyys. Kaksi lähtöpaikkaa: Harjavallan voimalaitoksen pato ja Satalinnan parkkipaikka.

Lue lisää:
https://retkipaikka.fi/paratiisilehdon-luontopolku-harjavallassa-lumoaa-linnunlaulullaan-ja-valkovuokkomatollaan/

Ruskilankosken luontopolku

Ulvilan ja Nakkilan rajalla osin luonnonsuojelualueella metsässä ja Kokemäenjoen rantatörmällä kiemurteleva luontopolku on tutustumisen arvoinen kaikkina vuodenaikoina.
Lähtöpaikka: Linjatie, Ulvila

Lue lisää:
https://retkipaikka.fi/ruskilankosken-luontopolku-satakunnassa-vie-majavien-maille/

Arantilanpuisto

Arantilanpuiston luonnonkauniilla alueella on frisbeegolf-rata, kuntoportaat, pururata, kuntopuisto, kajakkivuokraamo ja upouusi, monipuolinen liikuntakeskus. Läheltä Siltatien kupeesta löytyy liikennepuisto ja leikkipuisto perheen pienimmille.

Lue lisää: Nakkilan ulkoliikunta-alueet

Salomonkallio

Salomonkalliolla on mahtavat maisemat ja talviaikaan hyvät laskettelu- ja hiihtomahdollisuudet. Alueella sijaitsee myös Nakkila Golf -golfkenttä, joka on yksi parhaimmista kentistä Satakunnan alueella.

Tervasmäki

Tervasmäen liikuntareitti on 3,4 km:n pituinen metsässä kulkeva pururata. Reitin varrella laavu.