Koronavirus-tilanne ja tiedotteet

Viimeksi päivitetty 15.4.2021

Kessoten koronarokotetiedote (pdf). Päivitetty 14.4.

9.4.2021: Rokotusjärjestykseen on tehty muutoksia, lue lisää ja varaa aika rokotukseen tästä.

8.4.2021: Satasairaala, voimassa olevat alueelliset suositukset

 

Avin tiedote (23.3.2021):

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on edelleen rajoitettu korkeintaan kuuden (6) henkilön tilaisuuksiin.

Toimi näin, jos epäilet koronaviruksen aiheuttamaa infektiota

Ota yhteys terveydenhuoltoon puhelimitse mikäli sinulla on hengitystieinfektion oireita ja olet ollut tekemissä varmistetun tai epäillyn koronavirusinfektion saaneen kanssa

Koronavirusepäilyn hoito alkaa puhelinsoitolla

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioiden aiheuttajia. Mikäli kuntalainen epäilee saaneensa koronavirustartunnan, tulee hänen olla puhelimitse yhteydessä terveyskeskukseen ennen sosiaali- ja terveyspalveluihin hakeutumista. Muulloin kuin virka-aikana yhteys tulee ottaa Satasairaalan päivystykseen.

-Vastaanotolle ei saa lähteä ilman puhelinsoittoa. Menettelyllä halutaan ennaltaehkäistä taudin leviämistä, kertoo Porin perusturvan tartuntatautilääkäri Jari Sainio.

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä:

  • Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä,  puh. 02 677 3922
  • Satasairalaan päivystys, puh. 02 627 6868
  • Koronaviruksen valtakunnallinen puhelinneuvonta, puh. 02 95 535 535

Koronaviruksen tilanne Suomessa ja valtakunnalliset toimintaohjeet päivittyvät THL:n kotisivuille. Satasairaala päivittää omille sivuilleen koronavirustilanteesta Satakunnassa.

 

Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden tulee tehdä kirjallinen suunnitelma siitä miten ne estävät yleisön ja asiakkaiden lähikontaktit. Keinot toimijat voivat määritellä itse. Jos toimintaa ei voi järjestää lain edellyttämällä tavalla, ei tiloja voi käyttää.

 

Nakkilan kunnan uutiset koskien koronavirusta: