Nähtävyydet

Viimeksi päivitetty 24.5.2022

Nakkilassa on kunnan pienestä koosta huolimatta lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja tutustumisen arvoisia kohteita.

Luontokohteet

Nakkilassa luonto on lähellä kaikkialla. Luontonähtävyyksistä näyttävin on kiistatta syvällä uomassaan virtaava upea Kokemäenjoki ja sen seitsemän koskea ja nivaa, joista suurimmat ovat Ruskilankoski ja Arantilankoski. Nakkilan Kosket ry on rakentanut joen rannoille taukopaikkoja ja nuotiopaikkoja sekä portaita, jotka johdattelevat kulkijan suoraan veden äärelle. Lue lisää Nakkilan ja lähialueiden luontokohteista,

Arkkitehtuuri

Arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen kohde on Nakkilan kirkko, Suomen ensimmäinen funkkistyylinen kirkko, joka on noussut Nakkilan kylälle vuonna 1937. Tätä täydentää nykyään Nakkilan kunnan teknisenä toimistona palveleva rakennus, joka on aiemmin toiminut mm. lääkärin vastaanottona.

Suomalaista klassista kartanokauneutta pääsee ihailemaan Villilän kartanossa ja sen ympäristössä. Kartanon välittömässä läheisyydessä on myös Villilän Studiot, jossa on kuvattu useita pitkiä kansallisesti tunnettuja elokuvia.

Historia

Historialliset kohteet, kuten muinaisjäännökset ja Nakkilan museot, antavat mielenkiintoisen katsauksen entisaikojen elämään. Lue lisää Nakkilan historiasta tästä

Tervetuloa lomalle Nakkilaan!