Vesimittarilukeman ilmoittaminen

Viimeksi päivitetty 17.11.2023

Vesimittarilukeman voi jatkossa toimittaa vesilaitokselle sähköisesti Kulutus-Webin kautta tai postittamalla täydennetyn mittarilukukortin vesilaitokselle. Toivomme teidän ilmoittavan vesimittarilukeman ensisijaisesti sähköisesti Kulutus-Webissä.

Kulutus-Web palveluun kirjaudutaan kulutuspisteen ja mittarin numerolla, jotka löytyvät vesilaskusta tai vesimittarin luentakortista. Mikäli tunnuksen syötössä tapahtuu jokin virhe ja tunnukset lukkiutuvat, voit yrittää kirjautumista uudelleen seuraavana päivänä.

Mittarilukemien syöttö

Kun olet pääsyt kirjautumaan Kulutus-Web palveluun alla olevan painikkeen kautta, valitse Lukeman ilmoitus-painike ja syötä palveluun

  1. LUKEMAN PÄIVÄMÄÄRÄ
  2. VESILUKEMA, vain täydet kuutiot (Mittarinlukemaa tallentaessanne voitte saada virheilmoituksen. Mikäli tuo ilmoitus koskee huomattavaa poikkeamaa (±30%) vuosikulutuksessanne, on hyvä tarkistaa lukema. Mikäli lukema on oikein, voitte virheilmoituksenkin jälkeen tallentaa tiedon.)
  3. Halutessasi voit kirjata Palaute-kenttään esim. asukasmäärän/asukasmäärän muutoksen
  4. Palautteen vastaanotto-osoite kohtaan toivomme teidän ilmoittavan/päivittävän sähköpostiosoitteenne
  5. Matkapuhelinnumero kohtaan toivomme teidän ilmoittavan/päivittävän puhelinnumeronne
  6. Paina sen jälkeen LÄHETÄ ILMOITUS

Lähetyksen jälkeen vesimittarilukema siirtyy vesilaitokselle. Mikäli ilmoitatte lukeman Kulutus-Webin kautta, mittarilukukortin postitus on tarpeetonta.