Varhaiskasvatuksen eAsiointi

Viimeksi päivitetty 18.1.2024

TERVETULOA VARHAISKASVATUKSEN eASIOINTIIN

eAsiointi (siirryt toiselle sivustolle)

Huom! Käyttökatko eAsioinnissa!

Varhaiskasvatuksen eAsiointi-palvelussa on käyttökatkos torstaina 22.2.2024 klo 12–15.

Nakkilan varhaiskasvatuksen eAsioinnista löytyvät varhaiskasvatuksen ja täydentävän esiopetuksen hakemukset. eAsioinnissa näkyvät myös päätökset edellä mainituista palveluista. Saat sähköpostia, kun päätös on tehty hakemaasi palveluun. Ilmoita hakemusta tehdessäsi sähköpostiosoitteesi.

eAsioinnista löytyy myös sähköinen hoitoaikojen ilmoittaminen. Palvelun kautta voit asioida kunnan varhaiskasvatuspalveluissa internetin välityksellä ajasta ja paikasta riippumatta.  Palveluun kirjaudutaan turvallisesti vahvasti tunnistetuilla pankkitunnuksilla.

SÄHKÖINEN HAKEMUS

eAsioinnista löytyy hakemukset varhaiskasvatukseen ja esioppilaiden täydentävään varhaiskasvatukseen.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen on jatkuva haku. Hakemus tulee tehdä viimeistään neljä kuukautta ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista.  Työllistymisen tai opiskelun alkaessa, hakemus tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen lapsen varhaiskasvatustarpeen alkamista.

Muista ilmoittaa tulotiedot välittömästi varhaiskasvatuksen alkamisen jälkeen varhaiskasvatustoimistoon. Tuloja ei erikseen pyydetä, vaan ne pitää toimittaa oma-aloitteisesti. Tulotiedot voi antaa esimerkiksi toimittamalla kopiot tilinauhoista, päätöksen työttömyyskorvauksista, opiskelutodistuksesta tai yrittäjien tuloista.

Siirry sähköiseen varhaiskasvatus- tai esioppilaan täydentävän varhaiskasvatuksen hakemukseen tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle).

HOITOAIKOJEN SÄHKÖINEN  ILMOITTAMINEN

Siirry sähköiseen hoitoaikojen ilmoittamiseen tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle).

Nakkilan kunnassa on käytössä sähköinen hoitoaikojen ilmoittaminen. Hoitoaikojen varaaminen auttaa varaamaan henkilökuntaa tarpeen mukaan ja vaaraamaan ateriat keittiöltä. Esihenkilö ja henkilökunta pystyvät myös seuraamaan varattuja tuntimääriä ja todellista käytettyä hoitoaikaa. Laskutus toteutuu maksupäätöksen mukaisesti varattujen tuntien mukaan.

Ohjeet hoitoaikojen ilmoittamiseen löydät tästä linkistä (.pdf).

Hoitoaikoja ilmoitettaessa on huomioitava seuraavia käytänteitä:

 • Huoltajat ilmoittavat lastensa hoitoajat mahdollisimman pitkäksi ajaksi kerrallaan, kuitenkin vähintään kahden viikon ajalle.
 • Varausjärjestelmä lukitsee varatun viikon aina 10 päivää aikaisemmin esim. viikko 49 lukittuu viikon 47 torstaina klo 00.00. Lukittumisen jälkeen muutoksia hoitoaikoihin voi tehdä ainoastaan henkilökunta.

Huomioikaa se, että jos hoitoaikaa ei ole näkyvissä sähköisessä järjestelmässä, niin emme voi taata lapselle hoitopaikkaa ko. päiville. Jos näin käy, ettei varausta ole pystynyt aktivoimaan, pitää erikseen kysellä hoitopäivään osallistumista henkilökunnalta.  Lapsi voidaan hätätapauksessa sijoittaa muuhun päiväkodin ryhmään. Varaukset edelleen 10 päivää ennen hoitoajankohtaa.

Huoltajat käyttävät hoitoaikojen lisäksi seuraavia merkintöjä:

 • Säännölliset vapaat merkintä E
 • Kaikki lasten ja vanhempien lomat merkintä E
 • Koulujen loma-aikoina syys-, joulu- hiihtoloma: Kesäajan lomat ilmoitetaan kuukausittain erikseen (esim. 15.6.- 30.6.,1.7. – 31.7.)
 • Muut vapaapäivät merkintä E
 • Tyhjiä päiviä ei saa jäädä, paitsi siinä tapauksessa, jos hoito alkaa tai päättyy kesken kuukauden.
 • Sairas = jos tiedetään ennalta (esim. suunniteltu operaatio yms.)
 • Poissa = muu poissalo ja loma-ajat, jotka eivät kuulu ennalta ilmoitettujen poissaolojen piiriin.

TÄYDENTÄVÄ VARHAISKASVATUS 

Esioppilaiden täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään Pakkalassa.
Linkki hakemukseen löytyy varhaiskasvatuksen kohdalta.

Vuorohoitoa tarvitsevan esioppilaan varhaiskasvatus järjestetään Päiväkoti Kuperkeikan Nappulat-ryhmässä. Kunta kuljettaa esioppilaan esiopetukseen Pakkalaan.

Täytä hakemukseen huolellisesti:

Lapsen ja huoltajien tiedot

 • Hoidon laajuus 20h/vko
 • Hoidon järjestämistapa osapäiväinen/osaviikkoinen
 • Hoidon tarve pv/kuukaudessa
 • Hoidon tarve ajalle esim. alkamispäivä: eskarin alkamispäivä ja päättymispäivä: eskarin päättymispäivä
 • Toimintamuodoksi päiväkoti
 • Hoitopaikkatoive valinnan mukaan eskarien täydentävä varhaiskasvatus
 • Lisätietoihin täydentävä varhaiskasvatus
 • Hoidon tarpeen kellonajat
 • Vuorohoidon tarve ei/kyllä (ilta/yö ja viikonloppu /Nappuloissa)
 • Lisätietoihin voi kirjoittaa perustelut täydentävään varhaiskasvatukseen.

Tarkista että hakemuksen kaikki pakolliset tiedot on täytetty, koska hakemus ei etene muuten.

Lähetä hakemus.

Jos ongelmia lähettämisessä ilmenee, ota yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon 044 747 5850 tai 044 747 5871.

KOULULAISET

Koululaisten aamupäivä- ja iltapäivätoiminnan hakemus tehdään koulun Wilma-järjestelmässä.

Lomakkeet

Hoitopaikan irtisanomisilmoitus (.pdf)

SÄHKÖISET PÄÄTÖKSET

Lue sähköiset päätökset tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle).

Saat ilmoituksen sähköpostiisi kun päätös hakemiisi palveluihin on tehty. Saat sähköiset päätökset varhaiskasvatuksen sijoitus- ja maksupäätöksistä, samoin esioppilaiden täydentävän varhaiskasvatuksen sijoitus- ja maksupäätöksistä.

Kun olet saanut sähköisen päätöksen varhaiskasvatuspaikasta, päiväkotiryhmän varhaiskasvatuksen opettaja tai lapsen ryhmän perhepäivähoitaja on sinuun yhteydessä ja sopii aloituksesta sekä tutustumisen ajankohdasta.

Esioppilaiden täydentävästä varhaiskasvatuksesta ja koululaisten aamu-/iltapäivätoiminnan järjestämisestä vastaa Kirkonseudun koulun rehtori (minna.hujanen@nakkila.fi), puhelin 044 7475 931.

MAKSUPÄÄTÖS

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu määrätään perheen tulojen ja perhekoon perusteella. Mikäli tulotiedot puuttuvat, maksu määräytyy korkeimman taksan mukaan. Tuloselvitykset liitteineen tulee toimittaa hoidon alkamiskuukauden viimeiseen päivään mennessä varhaiskasvatustoimistoon päiväkoti Kuperkeikkaan tai osoitteella Päiväkoti Kuperkeikka/Eija Leskinen, Munckinkatu 2, 29250 NAKKILA. Asiakkaalla on myös mahdollisuus valita korkein maksu rastittamalla ko. kohta varhaiskasvatushakemuksessa, jolloin tuloja ei tarvitse ilmoittaa.

Kun saat sähköisen maksupäätöksen, tarkista se heti. Tarvittaessa ota yhteyttä palvelusihteeri Eija Leskiseen 044 747 5850 (eija.leskinen@nakkila.fi) tai päiväkodin johtaja Merja Järviseen 044 747 5871 (merja.jarvinen@nakkila.fi).

HOITOPAIKAN IRTISANOMINEN

Hoitopaikka on irtisanottava 14 päivää ennen hoidon tarpeen päättymistä. Löydät paperisen irtisanomisilmoituksen ylempää kohdasta ”lomakkeet”. Voit pyytää lomakkeen myös lapsesi varhaiskasvatuspaikasta. Toimita irtisanomislomake palvelusihteeri Eija Leskiselle (Päiväkoti Kuperkeikka).

Huomioithan, jos irtisanot lapsen varhaiskasvatuspaikan vain määräajaksi, sinun tulee hakea uutta paikkaa neljä kuukautta ennen uutta hoidon tarvetta!