Varhaiskasvatuksen eAsiointi

Viimeksi päivitetty 4.6.2020

TERVETULOA VARHAISKASVATUKSEN eASIOINTIIN

eAsiointi

Nakkilan varhaiskasvatuksen eAsioinnista löytyvät varhaiskasvatus-, eskarien aamu/iltapäivähoito-, koululaisten aamu/iltapäivätoiminnanhakemukset. Siellä näkyvät myös päätökset edellä mainituista palveluista. Saat sähköpostia, kun päätös on tehty hakemaasi palveluun. Ilmoita hakemusta tehdessäsi sähköpostiosoitteesi sähköisen päätöksen lähettämistä varten. Käytössä on myös sähköinen hoitoaikojen ilmoittaminen. Palvelun kautta voit asioida kunnan varhaiskasvatuspalveluissa internetin välityksellä ajasta ja paikasta riippumatta.  Palveluun kirjaudutaan turvallisesti vahvasti tunnistetuilla pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN SÄHKÖINEN ILMOITTAMINEN

Siirry sähköiseen hoitoaikojen ilmoittamiseen tästä linkistä.

Nakkilan kunnassa otetaan käyttöön sähköinen hoitoaikojen ilmoittaminen 15.11.2018.  Joulukuun hoitoajat voidaan ilmoittaa tuosta päivästä lähtien sähköisessä muodossa. Hoitoaikojen varaaminen auttaa varaamaan henkilökuntaa tarpeen mukaan ja varaamaan ateriat keittiöltä.  Esimiehet ja henkilökunta pystyvät myös seuraamaan varattuja tuntimääriä ja todellista käytettyä hoitoaikaa. Laskutus menee maksupäätöksen mukaisesti varattujen tuntien mukaan. Maksupäätöstä voidaan muuttaa kahden kuukauden tarkastelujakson jälkeen, jos varatut tunnit ylittävät tai alittavat maksupäätöksessä olevat tunnit.

Ohjeet hoitoaikojen ilmoittamiseen löydät tästä linkistä.

Hoitoaikoja ilmoitettaessa on huomioitava seuraavia käytänteitä:

 • Huoltajat ilmoittavat lastensa hoitoajat mahdollisimman pitkäksi ajaksi kerrallaan, kuitenkin vähintään 2 viikoksi kerrallaan.
 • Varausjärjestelmä lukitsee varatun viikon aina 10 päivää aikaisemmin esim. viikko 49 lukittuu viikon 47 torstaina klo 00.00. Lukittumisen jälkeen muutoksia hoitoaikoihin voi tehdä ainoastaan henkilökunta.
 • Jos lapsi on esiopetuksessa, ilmoitetaan vain hoidon osuus (ei esiopetusaikaa).

Huomioikaa se että, jos hoitoaikaa ei ole näkyvissä sähköisessä järjestelmässä, niin emme voi taata lapselle hoitopaikkaa ko. päiville. Jos näin käy, ettei varausta ole pystynyt aktivoimaan, pitää erikseen kysellä hoitopäivään osallistumista henkilökunnalta.  Lapsi voidaan hätätapauksessa sijoittaa muuhunkin päiväkodin ryhmään. Varaukset edelleen 10 päivää ennen hoitoajankohtaa.

 • Huoltajat käyttävät hoitoaikojen lisäksi seuraavia merkintöjä.
 • Säännölliset vapaat (aina samat) jätetään tyhjäksi
 • Kaikki lasten ja vanhempien lomat merkintä E
 • Koulujen loma-aikoina syys-, joulu- hiihtoloma: Kesäajan lomat ilmoitetaan kuukausittain erikseen (esim. 15.6.- 30.6.,1.7. – 31.7.)
 • Muut vapaapäivät merkintä E
 • Tyhjiä päiviä ei saa jäädä muille kuin säännöllisiä vapaapäiviä pitäville asiakkaille. Esim. ma, ti, ke hoitopäiviä, säännölliset vapaat to, pe merkintä on näille päiville E.
 • Sairas = jos tiedetään ennalta (esim. suunniteltu operaatio yms.)
 • Poissa = muu poissalo ja loma-ajat, jotka eivät kuulu ennalta ilmoitettujen poissaolojen piiriin.
 • Jos lapsella on sovittu kiinteät hoitopäivät esim. ma, ti, ke loput päivät voi jättää tyhjäksi.

Ohjeet tarkistettu 17.12. ja uudet ohjeet voimassa 1.1.2019 alkaen.

SÄHKÖINEN HAKEMUS JA LOMAKKEET

Jätä sähköinen varhaiskasvatus- tai täydentävä varhaiskasvatus l. esioppilaiden aamu/iltapäivähoito hakemus tästä linkistä

eAsioinnista löytyy sähköinen hakemus varhaiskasvatukseen ja esioppilaiden aamu/iltapäivähoitoon.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen on jatkuva haku. Hakemus tulee tehdä viimeistään neljä kuukautta ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista.  Jos hoidon tarve johtuu työttömän äkillisestä työllistymisestä tai opiskelun aloittamisesta, hakemus tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista.

 

TÄYDENTÄVÄ VARHAISKASVATUS 

Esioppilaiden täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään tarpeen mukaan päiväkoti Kuperkeikassa.

Täydentävän varhaiskasvatuksen haetaan sähköisellä hakemuksella, johon linkki löytyy varhaiskasvatuksen kohdalta.

Esioppilaiden kerhotoimintaan ja koululaisten aamupäivä- ja iltapäivätoimintaan hakemus tehdään Wilmassa.

Hakemuksen täyttöohje

Täytä hakemukseen huolellisesti:

Lapsen ja huoltajien tiedot

 • Hoidon laajuus 20H/vko
 • Hoidon järjestämistapa osapäiväinen/osaviikkoinen
 • Hoidon tarve pv/kuukaudessa
 • Hoidon tarve ajalle esim. alkamispäivä: eskarin alkamispäivä ja päättymispäivä: eskarin päättymispäivä
 • Toimintamuodoksi päiväkoti
 • Hoitopaikkatoive valinnan mukaan (päiväkoti Kuperkeikka, täydentävä varhaiskasvatus)
 • Lisätietoihin täydentävä varhaiskasvatus
 • Hoidon tarpeen kellonajat
 • Vuorohoidon tarve ei/kyllä (ilta, yö vkonloppu  Nappuloissa)
 • Lisätietoihin voi kirjoittaa perustelut täydentävään varhaiskasvatukseen.

Tarkista että hakemuksen kaikki pakolliset tiedot on täytetty, koska hakemus ei etene muuten.

Lähetä hakemus.

Jos ongelmia lähettämisessä ilmenee, ota yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon 044 747 5860.

Lomakkeet

hoitopaikan irtisanomisilmoitus

maksumuutoshakemus

SÄHKÖISET PÄÄTÖKSET

Lue sähköiset päätökset tästä linkistä.

Saat ilmoituksen sähköpostiisi kun päätös hakemiisi palveluihin on tehty. Sähköiset päätökset otetaan käyttöön 2.1.2019. Saat sähköiset päätökset varhaiskasvatuksen sijoitus- ja maksupäätöksistä, samoin esioppilaiden hoidon ja koululaisten aamu/iltapäivätoiminnan sijoitus- ja maksupäätöksistä.

Kun saat sähköisen päätöksen varhaiskasvatuspaikasta, vahvista paikan vastaanottaminen välittömästi varhaiskasvatusohjaajalle (pekka.nurmi@nakkila.fi tai puhelimitse 044-7475860). Lapsen tutustumisesta ja varhaiskasvatuksen aloittamisesta, ilmoita suoraan päiväkodin ryhmään, joka löytyy päätöksestä.Esioppilaiden hoito ja koululaisten aamu-/iltapäivätoiminnan paikan vastaanottamisesta ilmoitetaan Kirkonseudun koulun rehtorille (minna.hujanen@nakkila.fi).

 

MAKSUPÄÄTÖS

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu määrätään perheen tulojen ja perhekoon perusteella. Mikäli tulotiedot puuttuvat, maksu määräytyy korkeimman taksan mukaan. Tuloselvitykset liitteineen tulee toimittaa hoidon alkamiskuukauden viimeiseen päivään mennessä varhaiskasvatustoimistoon päiväkoti Kuperkeikkaan tai osoitteella Päiväkoti Kuperkeikka/Pekka Nurmi, Munckinkatu 2, 29250 NAKKILA. Asiakkaalla on myös mahdollisuus valita korkein maksu rastittamalla ko. kohta varhaiskasvatushakemuksessa, jolloin tuloja ei tarvitse ilmoittaa.

Kun saat sähköisen maksupäätöksen, tarkista se heti. Tarvittaessa ota yhteyttä varhaiskasvatusohjaaja Pekka Nurmeen 044-7475860 tai sähköpostilla pekka.nurmi@nakkila.fi.