Varhaiskasvatuksen eAsiointi

Viimeksi päivitetty 7.10.2021

TERVETULOA VARHAISKASVATUKSEN eASIOINTIIN

eAsiointi (siirryt toiselle sivustolle)

Nakkilan varhaiskasvatuksen eAsioinnista löytyvät varhaiskasvatuksen ja täydentävän esiopetuksen hakemukset. eAsioinnissa näkyvät myös päätökset edellä mainituista palveluista. Saat sähköpostia, kun päätös on tehty hakemaasi palveluun. Ilmoita hakemusta tehdessäsi sähköpostiosoitteesi.

eAsioinnista löytyy myös sähköinen hoitoaikojen ilmoittaminen. Palvelun kautta voit asioida kunnan varhaiskasvatuspalveluissa internetin välityksellä ajasta ja paikasta riippumatta.  Palveluun kirjaudutaan turvallisesti vahvasti tunnistetuilla pankkitunnuksilla.

SÄHKÖINEN HAKEMUS

eAsioinnista löytyy hakemukset varhaiskasvatukseen ja esioppilaiden täydentävään varhaiskasvatukseen.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen on jatkuva haku. Hakemus tulee tehdä viimeistään neljä kuukautta ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista.  Työllistymisen tai opiskelun alkaessa, hakemus tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen lapsen varhaiskasvatustarpeen alkamista.

Siirry sähköiseen varhaiskasvatus- tai esioppilaan täydentävän varhaiskasvatuksen hakemukseen tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle).

HOITOAIKOJEN SÄHKÖINEN  ILMOITTAMINEN

Siirry sähköiseen hoitoaikojen ilmoittamiseen tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle).

Nakkilan kunnassa on käytössä sähköinen hoitoaikojen ilmoittaminen. Hoitoaikojen varaaminen auttaa varaamaan henkilökuntaa tarpeen mukaan ja vaaraamaan ateriat keittiöltä. Esimiehet ja henkilökunta pystyvät myös seuraamaan varattuja tuntimääriä ja todellista käytettyä hoitoaikaa. Laskutus toteutuu maksupäätöksen mukaisesti varattujen tuntien mukaan.

Ohjeet hoitoaikojen ilmoittamiseen löydät tästä linkistä (.pdf).

Hoitoaikoja ilmoitettaessa on huomioitava seuraavia käytänteitä:

 • Huoltajat ilmoittavat lastensa hoitoajat mahdollisimman pitkäksi ajaksi kerrallaan, kuitenkin vähintään kahden viikon ajalle.
 • Varausjärjestelmä lukitsee varatun viikon aina 10 päivää aikaisemmin esim. viikko 49 lukittuu viikon 47 torstaina klo 00.00. Lukittumisen jälkeen muutoksia hoitoaikoihin voi tehdä ainoastaan henkilökunta.
 • Jos lapsi on esiopetuksessa, ilmoitetaan vain hoidon osuus (ei esiopetusaikaa).

Huomioikaa se, että jos hoitoaikaa ei ole näkyvissä sähköisessä järjestelmässä, niin emme voi taata lapselle hoitopaikkaa ko. päiville. Jos näin käy, ettei varausta ole pystynyt aktivoimaan, pitää erikseen kysellä hoitopäivään osallistumista henkilökunnalta.  Lapsi voidaan hätätapauksessa sijoittaa muuhun päiväkodin ryhmään. Varaukset edelleen 10 päivää ennen hoitoajankohtaa.

Huoltajat käyttävät hoitoaikojen lisäksi seuraavia merkintöjä:

 • Säännölliset vapaat (aina samat) jätetään tyhjäksi
 • Kaikki lasten ja vanhempien lomat merkintä E
 • Koulujen loma-aikoina syys-, joulu- hiihtoloma: Kesäajan lomat ilmoitetaan kuukausittain erikseen (esim. 15.6.- 30.6.,1.7. – 31.7.)
 • Muut vapaapäivät merkintä E
 • Tyhjiä päiviä ei saa jäädä muille kuin säännöllisiä vapaapäiviä pitäville asiakkaille. Esim. ma, ti, ke hoitopäiviä, säännölliset vapaat to, pe merkintä on näille päiville E.
 • Sairas = jos tiedetään ennalta (esim. suunniteltu operaatio yms.)
 • Poissa = muu poissalo ja loma-ajat, jotka eivät kuulu ennalta ilmoitettujen poissaolojen piiriin.
 • Jos lapsella on sovittu kiinteät hoitopäivät esim. ma, ti, ke loput päivät voi jättää tyhjäksi.

TÄYDENTÄVÄ VARHAISKASVATUS 

Esioppilaiden täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään Pakkalassa.
Linkki hakemukseen löytyy varhaiskasvatuksen kohdalta.

Vuorohoitoa tarvitsevan esioppilaan varhaiskasvatus järjestetään Päiväkoti Kuperkeikan Nappulat-ryhmässä. Kunta kuljettaa esioppilaan esiopetukseen Pakkalaan.

Täytä hakemukseen huolellisesti:

Lapsen ja huoltajien tiedot

 • Hoidon laajuus 20h/vko
 • Hoidon järjestämistapa osapäiväinen/osaviikkoinen
 • Hoidon tarve pv/kuukaudessa
 • Hoidon tarve ajalle esim. alkamispäivä: eskarin alkamispäivä ja päättymispäivä: eskarin päättymispäivä
 • Toimintamuodoksi päiväkoti
 • Hoitopaikkatoive valinnan mukaan eskarien täydentävä varhaiskasvatus
 • Lisätietoihin täydentävä varhaiskasvatus
 • Hoidon tarpeen kellonajat
 • Vuorohoidon tarve ei/kyllä (ilta/yö ja viikonloppu /Nappuloissa)
 • Lisätietoihin voi kirjoittaa perustelut täydentävään varhaiskasvatukseen.

Tarkista että hakemuksen kaikki pakolliset tiedot on täytetty, koska hakemus ei etene muuten.

Lähetä hakemus.

Jos ongelmia lähettämisessä ilmenee, ota yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon 044 747 5860.

KOULULAISET

Koululaisten aamupäivä- ja iltapäivätoiminnan hakemus tehdään koulun Wilma-järjestelmässä.

Lomakkeet

Hoitopaikan irtisanomisilmoitus (.pdf)

SÄHKÖISET PÄÄTÖKSET

Lue sähköiset päätökset tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle).

Saat ilmoituksen sähköpostiisi kun päätös hakemiisi palveluihin on tehty. Sähköiset päätökset otetaan käyttöön 2.1.2019. Saat sähköiset päätökset varhaiskasvatuksen sijoitus- ja maksupäätöksistä, samoin esioppilaiden täydentävän varhaiskasvatuksen sijoitus- ja maksupäätöksistä.

Kun saat sähköisen päätöksen varhaiskasvatuspaikasta, vahvista paikan vastaanottaminen välittömästi varhaiskasvatusohjaajalle (pekka.nurmi@nakkila.fi tai puhelimitse 044-7475860). Lapsen tutustumisesta ja varhaiskasvatuksen aloittamisesta, ilmoita suoraan päiväkodin ryhmään, joka löytyy päätöksestä. Esioppilaiden hoito ja koululaisten aamu-/iltapäivätoiminnan paikan vastaanottamisesta ilmoitetaan Kirkonseudun koulun rehtorille (minna.hujanen@nakkila.fi), puhelin 044 7475 931.

MAKSUPÄÄTÖS

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu määrätään perheen tulojen ja perhekoon perusteella. Mikäli tulotiedot puuttuvat, maksu määräytyy korkeimman taksan mukaan. Tuloselvitykset liitteineen tulee toimittaa hoidon alkamiskuukauden viimeiseen päivään mennessä varhaiskasvatustoimistoon päiväkoti Kuperkeikkaan tai osoitteella Päiväkoti Kuperkeikka/Pekka Nurmi, Munckinkatu 2, 29250 NAKKILA. Asiakkaalla on myös mahdollisuus valita korkein maksu rastittamalla ko. kohta varhaiskasvatushakemuksessa, jolloin tuloja ei tarvitse ilmoittaa.

Vuoden 2021 alusta kunnalla on mahdollisuus tarkistaa tulotiedot tulorekisteristä asiakkaan suostumuksella. Tämä ei kuitenkaan poista asiakkaan velvoitetta toimittaa tulotietoja. Tulorekisterissä näkyvät palkkatulot ja etuudet. Pääomatuloista ja yrittäjien tuloista on edelleen toimittettava tiedot.

Kun saat sähköisen maksupäätöksen, tarkista se heti. Tarvittaessa ota yhteyttä varhaiskasvatusohjaaja Pekka Nurmeen 044-7475860 tai sähköpostilla pekka.nurmi@nakkila.fi.