Lääkkeiden kuljetuspalvelu iäkkäille ja riskiryhmään kuuluville käynnistynyt

Kirjoitettu 25.3.2020

Nakkilan kunta ja Nakkilan apteekki järjestävät yhdessä lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelun kaikille yli 70-vuotiaille sekä kaikille riskiryhmään kuuluville. Näin voimme olla yhdessä estämässä koronavirusepidemian leviämistä mahdollisimman nopeasti ja toivottavasti pääsemme palaamaan takaisin normaaliin arkeen mahdollisimman pian.

Lääkkeiden kuljetuspalvelussa voit tilata puhelimitse lääkkeet Nakkilan apteekista, jonka jälkeen kunta kuljettaa lääkkeet kotiisi. Nakkilan kunta veloittaa kuljetuksesta 2,5€/kerta. Apteekkiostoksista saat laskun lääkkeiden mukana, jolloin sinun ei tarvitse antaa maksukorttiasi eikä käsitellä käteistä. Voit yhdistää samaan kuljetukseen myös kauppaostokset K-Supermarket Onnipekasta. Katso ruokakassitoimituksista lisää tästä linkistä.

Kuljetuspalvelussa voidaan kuljettaa sekä resepti- että itsehoitolääkkeitä. Huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä ei voi tilata puhelimitse. Pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä (PKV-lääkkeitä) voi apteekki puhelintilauksen perusteella toimittaa enintään pienimmin markkinoilla olevan pakkauskoon.

Jos haluat tilata lääkkeiden kuljetuspalvelun, toimi seuraavasti:

 1. Varaa itsellesi valmiiksi seuraavat tiedot ulottuvillesi:
  1. Kela-kortti/henkilökortti/ajokortti
  2. Osoitetietosi
  3. Puhelinnumerosi
  4. Tarvittavien lääkkeiden nimi, vahvuus ja tarvittava määrä
 2. Soita Nakkilan apteekkiin puh. (02) 531 9320 (ark. klo 8.30-18.00) ja toimi ohjeiden mukaan. Jos sinulla ei ole vielä tilisopimusta apteekkiin, sinulle luodaan sellainen. Apteekki ei veloita ostoksista keräys- eikä laskutuslisää. Puhelinpalvelu voi välillä ruuhkautua, jolloin kannattaa soittaa hetken päästä uudelleen.
 3. Soita Nakkilan kunnan ikääntyneiden neuvontanumeroon 044 747 5887 (ark. klo 9-13) ja varaa aika kotiinkuljetukselle.

Lisätietoa: Nakkilan apteekki puh. (02) 531 9320