Varhaiskasvatuksen tiedote 18.3.2020

Kirjoitettu 18.3.2020

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Nakkilan kunnan varhaiskasvatuksen toimintayksiköt pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Toivomme, että mahdollisimman monet perheet voisivat hoitaa lapset kotona, jolloin myös tartuntaketjuja voidaan ennaltaehkäistä. Perheen tulee ilmoittaa omaan ryhmään varhaiskasvatuksen palvelutarve. Käsien pesua on varhaiskasvatuksessa tehostettu. Muistattehan, että vanhemmat huolehtivat lapsensa huolellisesta käsienpesusta ennen ryhmään tuloa. Lisäksi päiväkodissa on tehostettu puhtaanapitoa. Omat lelut jätetään toistaiseksi kotiin. Varhaiskasvatuksessa saattaa olla kunnan muista toimipaikoista työntekijöitä, lähinnä kouluilta, koska koulut ovat pääasiassa suljettu.

Muistutamme huoltajia seuraavista asioista:

  •  Lapsesi ollessa flunssaoireinen, älä tuo häntä varhaiskasvatukseen
  •  Lapsesi ollessa sairas, älä tuo muitakaan lapsiasi varhaiskasvatukseen
  •  Huoltajan ollessa itse sairaana, pyydämme pitämään myös lapsen kotona
  • Sairasta lasta ei saa tuoda varhaiskasvatukseen ennen kuin on ollut yksi oireeton päivä (normaalit flunssat)

On tärkeää pitää yllä myönteinen ilmapiiri, keskustella mieltä painavista asioista lasten kanssa ja pyytää apua tarvittaessa. Pidetään huolta toisistamme.

Nakkilassa 18.3.2020

Jonna Heikkilä, Pekka Nurmi ja Marjo Uusitalo