Päivitetyt koronaohjeet kouluille ja varhaiskasvatukseen

Kirjoitettu 17.1.2022

Satasairaala ja AVI ovat päivittäneet ohjeita epidemiatilanteessa kouluille. Samat ohjeet koskevat varhaiskasvatusta.

Jos lapsella tai oppilaalla on oireita, kotona pysytään viisi vuorokautta. Kouluun ja päivähoitoon ei tule tulla, jos on lieviäkin koronaan viittaavia oireita. THL on koonnut huoltajille toimintaohjeita sairastumistapauksessa Lapset ja koronavirus – THL  Koronavirustartunnan saaneen lapsen on oltava pois koulusta tai varhaiskasvatuksesta tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti.

Jos on oireeton, voi tulla kouluun tai päiväkotiin normaalisti.

Maskin käyttöä suositellaan 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille, mikäli turvavälejä ei pystytä säilyttämään. Rehtori voi tartuntatautiviranomaisten kanssa suositella maskien käyttöä myös 1.-2. -luokkalaisille, mikäli tartuntoja koulussa on todettu viikon aikana useampia.

Kouluissa pyritään noudattamaan turvavälejä siten kuin sen on opetuksen järjestämiseksi mahdollista. Oppilaat opiskelevat pääosin omissa ryhmissään ja ryhmien sekoittamista pyritään välttämään kouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Yleisötilaisuuksia rajoitetaan ja tapaamiset huoltajien kanssa pyritään järjestämään etänä. Kouluihin ei toivota ulkopuolisia henkilöitä vierailemaan.

Koulunkäynti pyritään järjestämään parhaalla mahdollisella tavalla tilanteesta huolimatta ja tukemaan opettamista ja oppimista. Etäopetusta voidaan harkita luokka- tai ryhmäkohtaisesti altistumistilanteiden niin vaatiessa, oppilaan ikätaso ja etäopiskelutaidot huomioiden. Päätökset tehdään paikallisesti.