Nakkilan kunta käynnistää Akuutti arkiapu -palvelun

Kirjoitettu 23.3.2020

Nakkilan kunta on varautunut pandemiasta johtuvaan lisääntyneeseen avun ja tuen tarpeeseen niille kuntalaisille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Akuutti arkiapu-palvelun kautta voit saada apua mm. kodin ulkopuoliseen asiointiin sekä puhelimitse tapahtuvaan yhteydenpitoon.

Voit olla yhteydessä sosiaalitoimen lapsiperhepalveluihin, aikuisten sosiaalipalveluihin, kehitysvammahuollon palveluihin tai työpajalle (normaalit yhteystiedot), jos tarvitset

  • apua, tukea tai ohjausta arjessasi
  • jos arki alkaa ahdistaa ja kaipaat keskusteluapua

Ikääntyneiden palveluiden osalta yhteyttä voi ottaa ikääntyneiden palveluneuvontapuhelimeen p. 044-747 5887 arkisin klo: 9.00-13.00. Yhteyttä voivat ottaa

  • yli 70-vuotiaat, heidän omaisensa sekä muut riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa eivätkä selviydy arjesta ja kodin ulkopuolisesta asioinnista tai tarvitsevat elämänhallinnan tukea.

Nakkilan kunta ja K-Supermarket Onnipekka ovat yhteistyössä luoneet helposti käyttöönotettavan kauppakassipalvelun riskiryhmään kuuluville. Lämpimästi tervetuloa palvelun käyttäjäksi! Helpot ohjeet liittymisestä erillisessä tiedotteessa.

Nakkilan kunta on käynnistänyt puhelimitse toteutettavan yhteydenpitopalvelun niille kuntalaisille, joiden säännöllinen ryhmä- tai yhteisötoiminta on keskeytynyt poikkeustilanteen johdosta. Palvelun piiriin pääsevät kaikki halukkaat ja voit pyytää yhteydenottoa itsellesi tai omaisellesi sosiaalipalveluiden tai ikääntyneiden palveluneuvontapuhelimen kautta.

Akuutissa kriisitilanteessa voit ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen arkisin ma-to klo 8.00-16.00 ja pe klo 8.00-15.00 p. 044 747 5849. Virka-ajan ulkopuolella, viikonloppuisin ja arkipyhinä p. 02 623 4380.