Nakkilan kirjaston lainojen noutopalvelu käynnistyy 11.5.

Kirjoitettu 11.5.2020

Porin ja Nakkilan kirjastot käynnistävät lainojen noutopalvelun maanantaina 11.5.

Porin kaupunginkirjasto käynnistää varaa ja nouda -periaatteella toimivan kirjojen noutopalvelun maanantaina 11.5. Aineiston voi varata verkkokirjastosta ja tilata toivomaansa noutopisteeseen. Kirjakassi noudetaan kirjaston ovelta ennalta sovittuna ajankohtana.  Varauksia voi noutaa kaikista Porin kaupunginkirjaston toimipisteistä, mukaan lukien Nakkilan kirjasto.

Asiakkailta toivotaan kärsivällisyyttä, sillä palveluun voi aluksi syntyä ruuhkaa. Kun kirjastot ovat olleet suljettuina lähes kaksi kuukautta, on saapuneita varauksia kertynyt paljon. Noutoajat pyritään sopimaan riittävin väliajoin, jotta jonoja ei syntyisi. Noutaessa on hyvä muistaa turvavälit sekä muihin asiakkaisiin että kirjaston henkilökuntaan.

Noutopalvelu toimii 31.5. saakka. Hallituksen linjausten mukaisesti kirjastot avataan asiakkaille kesäkuun alussa.

Näin käytät Varaa ja nouda -palvelua:

  • Varaa haluamasi aineisto verkkokirjastossa (tähän linkki: https://satakirjastot.finna.fi/). Tämä on ensisijainen varaamistapa, koska se nopeuttaa käsittelyä.
  • Valitse varatessasi noutopaikaksi se toimipiste, josta haluat noutaa.
  • Mikäli et pääse käyttämään verkkokirjastoa, voit tehdä varauksen myös sähköpostitse tai puhelimitse.
  • Kun varaus on saapunut noutopisteeseen, saat saapumisilmoituksen. Ota yhteyttä noutopaikkaan ja sovi varausten noutoaika.
  • Ensimmäinen mahdollinen noutopäivä on maanantai 11.5.
  • Kaikissa lähikirjastoissa ei ole henkilökuntaa paikalla joka päivä. Jos et saa ketään kiinni, yritä myöhemmin uudelleen tai ota yhteyttä pääkirjastoon.
  • Palautuksia otetaan vastaan vain palautusluukkujen kautta.