Kyl määki ko sääki

Kirjoitettu 12.3.2021

Kyl määki ko sääki-liikuntatempaus kannustaa jokaista lähtemään ulos huolehtimaan hyvinvoinnistaan!

Haaste alkaa nyt ja jatkuu niin kauan kuin tapahtumaana tulee päivittäin vähintään yksi osallistujan postaus. Tehdäään tästä vaikka koko vuoden kestävä yhteinen tapahtuma, se on meistä kiinni. Kaikki tapahtumaan osallistuvat voivat jakaa haastetta eteenpäin ja tägätä haastettava kaveri mukaan. Pakko ei ole, mutta näin saamme jatkuvuutta. Osallistukaa ja jakakaa! Näytetään, että kyllä Nakkilassa liikuntaan!

Tutustu tapahtumaan facebookissa.

Tempauksen ideana on jakaa oma vähintään 30 minuuttia kestävä ulkoilu tapahtuman Facebook-sivuille kuvan kera ja haastaa mukaan ainakin yksi kaveri. Kuva voi olla maisema, sinä itse, lenkkikaveri tai jotain muuta kaikille iloa tuottavaa.

Uusimpien liikkumissuositusten mukaan rasittavaa liikuntaa tulisi harrastaa 1h 15 min tai reipasta liikkumista 2h 30 min viikossa. Lisäksi lihaskuntoa ja liikehallintaa tulisi harjoittaa 2 kertaa viikossa, kevyttä liikuskelua  ja taukoja paikallaoloon aina kun mahdollista ja riittävästi palauttavaa unta. Viedään näitä suosituksia käytäntöön näkyvästi ja yhteisesti.

Viikoittainen  liikkumisen suositus kertoo terveyden kannalta riittävän liikkumisen määrän ja nataa esimerkkejä liikkeen lisäämiseen arjessa. Kymmenen vuotta käytössä ollut liikuntapiirakka on samalla muuttunut aikuisten liikkumisen suosituksi. Lisää liikuntasuosituksista voit lukea täältä.

Halutessasi voit julkaista kuvia lisäksi omissa sosiaalisen median kanavissasi. Tägää silloin @Nakkilankunta ja käytä #kylmääkikosääki # liikuntameitäyhdistää #kokonakkilaliikkuu #kokonakkilaulkoilee.