Kunnanjohtajan viesti koronapandemiasta

Kirjoitettu 16.3.2020

16.3.2020

Hyvät Nakkilalaiset

Olen useasti toistanut olevani ylpeä nakkilalaisten yhteisöllisyydestä. Nyt sitä on aika toteuttaa henkisesti, presidenttimme viisaiden sanojen mukaan. Kannetaan vastuuta yleisestä tilanteesta ja käytetään harkintaa oman liikkumisen ja tekemisen suhteen. Huolehditaan siitä, että noudatamme pisaratartuntaan liittyviä terveydenhuollon ohjeita. Pestään niitä käsiä ja yskitään oikein.

Hyvä uutinen on, että toistaiseksi tilanne on Nakkilassa rauhallinen. Heikoimpien suojaamiseksi olemme asettaneet vanhustenhuollossa vierailukiellon ja lisänneet hygieniatasoa sekä suojavälineitä.

Koulujen suhteen olemme tehneet määräaikaisen päätöksen sulkemisesta 27.3.2020 asti Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän asiantuntijoiden ohjeesta. Opetus järjestetään etäopetuksena, tarkemmat ohjeet tulevat koulukohtaisesti Wilmassa. Tilanne voi muuttua lyhyelläkin aikavälillä ja koulujen sulkemisen vaikutukset ja torjuntaan liittyvät toimenpiteet voivat osoittautua turhiksi tai viruksen etenemisestä ja vaikutuksista saadaan parempaa tietoa.

Kunnassa vältämme yhteisiä kokoontumisia ja koulutuksia. Valitettavasti kunnan, seurakunnan ja veteraanien yhdessä suunnittelema talvisodan päättymisen muistopäiväksi suunniteltu hieno tilaisuus jouduttiin viime perjantaina peruuttamaan tilanteen johdosta. Olemme ryhtyneet nopeisiin ja ennaltaehkäiseviin toimiin. Suljemme myös liikuntakeskuksen toistaiseksi. Myös nuorisotilat suljetaan ja koulujen iltakäyttö kielletään ja kaikenlainen kunnan järjestämä ryhmätoiminta keskeytetään.

Tietoa Koronaviruksesta löytyy useista lähteistä, mutta ensisijaisesti on syytä seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteita asiasta. Suomen hallitus linjaa kaikkia kansalaisia koskevia asioita. Myös Satasairaala on antanut asiasta ohjeistuksia ja Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä huolehtii ohjeistusten antamisesta.

Kunnan johtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti, kokoontuu asian tiimoilta päivittäin ja huolehtii kuntalaisistaan ja työntekijöistään ohjeistamalla ja ohjaamalla. Tarkempia henkilöstöön liittyviä ohjeita löytää sisäisestä verkosta.

Päätöksentekoelimet kokoontuvat toistaiseksi kokouskalenterin mukaan, mutta asiaan saattaa tulla muutoksia pikaisellakin aikataululla. Muutoksista tiedotetaan. Seurataan kaikki osaltamme aktiivisesti asian tiedottamista ja vältetään turhia fyysisiä kontakteja ja myös ylimääräisiä asiaan liittyviä tiedusteluja. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että valmius tämänkin tilanteen hoitamiseen on meillä Nakkilassa hyvä ja tilanne on hallinnassa. Laajempiin rajoittamistoimiin ryhdytään tarvittaessa.

Ollaan vastuullisia ja autetaan apua tarvitsevia. Voimia poikkeukselliseen ajankohtaan,

Nina-Mari Turpela
kunnanjohtaja