Koronarajoitukset jatkuvat 28. tammikuuta asti – lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua, kuntosali on auki ilmoittautumisjärjestelyllä

Kirjoitettu 15.1.2022

15.1.2022

Lounais-Suomen Aluehallintoviraston tekemän päätöksen (14.1.2022) mukaan laajat koronarajoitukset jatkuvat Satakunnassa.

Avin päätös perustuu tartuntatautilain pykäliin 58 ja 58 g ja se jatkaa aiempia rajoituksia, joiden perusteella yleisötilaisuudet on kielletty. Uusin päätös on voimassa 28.1.2022 saakka. Nakkilassa liikuntakeskus ja koulujen liikuntatilat on avattu lasten ja nuorten käyttöön 3.1.2022 ja näin jatketaan edelleen. Lapsilla ja nuorilla käsitetään vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneet.

Yleisötilaisuudet on edelleen kielletty riippumatta osallistujamääristä. Määräyksiä ei myöskään voi kiertää koronapassilla. Nuorisotilat on avattu Nakkilassa 10.1. alkaen.

Nakkilan liikuntakeskus on lähtökohtaisesti suljettu 28.1. saakka. Liikuntakeskuksen kuntosalille pääsee henkilökohtaisilla kulkulätkillä varaamalla paikan. Ohjeet löytyvät kunnan nettisivuilta, liikuntakeskuksen ulko-ovista ja kunnan sometileiltä. Kuntosalikorttien ostaminen ja lataaminen on mahdollista arkisin (lisätietoja 044-7475914). Lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan vakiovuoroilla liikuntakeskukseen ja kouluille seurojen valmentajien ja ohjaajien toimesta.

Aikuisten ryhmämuotoista harrastustoimintaa sisätiloissa ei voi toteuttaa. Sallittua on ammattiurheiluksi luokiteltava toiminta sekä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluva toiminta 1.1.-28.1.2022. Liikuntakeskuksen tiloja voi varata yksityis-ja perhepiirin käyttöön täältä: Nakkilan kunnan tilojen nettikalenterit (asio.fi)

Ammattiurheiluksi AVI luokittelee pääasiassa toiminnan, joka on sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa ammattiurheilua, tai A-maajoukkuetoimintaa ilman yleisön läsnäoloa. Koko määritelmä on nähtävissä täällä. Ammattiurheilijan kriteerit täyttävien kanssa sovitaan erikseen liikuntakeskuksen tilojen käytöstä sari.ketola@nakkila.fi.

Tartuntatautilain 58 h mukainen suunnitelma 30.12.2021

Lisätietoja:
Tiedote – Aluehallintovirasto (avi.fi)
Epidemian torjunta ja voimassa olevat alueelliset suositukset | Satasairaala