Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevat rajoitukset kiristyvät 10.12-31.12.2021

Kirjoitettu 10.12.2021

Nakkilan kunta tarkentaa ohjeistusta yleisötapahtumien järjestämisestä ja koronapassin käyttöönotosta kunnan järjestämissä avoimissa yleisötilaisuuksissa sekä kunnan tiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa 10.12 – 31.12.2021 LSavin 9.12.tulleen tarkennuksen mukaisesti. Satakunnan koronatilanteen vuoksi Aluehallintovirasto (AVI) kieltää yli kahdenkymmenen  (20) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella ajalla 10.12.–31.12.2021

Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös yleisölle avoimien tilojen käytön edellytyksistä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

 

Toimijat voivat järjestää yli kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.Kaikilta yli 16-vuotiailta voidaan edellyttää passin tarkistaminen  edellä mainituissa yli kahdenkymmenen (20) hlön tilaisuuksissa esimerkiksi Nakkilan liikuntakeskuksella.

 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että joko tilaisuudet ja muut ryhmät rajataan 20 henkilön ryhmäksi tai ryhmiin osallistujilta edellytetään koronapassia. Nakkilan kunta velvoittaa seuroja ja yhdistyksiä toimimaan  tämän ohjeen mukaan Nakkilan kunnan tiloissa.