Keräämön tiedote: Biojäteastioiden toimitukset alkavat pian

Kirjoitettu 13.5.2024

Biojätteen keräys alkaa kesäkuussa Keräämön pohjoiselta keräysalueelta. Kiinteistönomistajille lähetettiin helmikuussa kirje, jossa kysyttiin mikä biojätteen keräystapa on sopivin omaan kotiin. Vastauksia saatiin hyvin ja vain kolmannes jätti vastaamatta kyselyyn. Näille kiinteistönomistajille lähetetään ensi viikon alussa vielä muistutuskirje ja jos ilmoitus on unohtunut tehdä, on aikaa vielä 24.5. saakka ilmoittaa toisenlaisesta astiavalinnasta, kimppa-astiasta tai kompostoinnista. Vastaamatta jättäneille toimitetaan oletusastiana oleva biojätteelle suunniteltu, tuulettuva biojäteastia neljän viikon tyhjennysvälillä.
Arviolta puolet keräysalueen asukkaista valitsi kompostoinnin.

Astiajaot aloitetaan toukokuussa viikolla 21 ja jaoissa edetään alue kerrallaan. Tuulettuvien ja tavallisten biojäteastioiden sisältä löytyy ohjeistus biojätteen käsittelyyn sekä muutama paperipussi, jotta biojätteiden lajittelussa pääsee hyvin alkuun. Keräämö ja biojätteitä käsittelevä Gasum Oy suosittevat biojätteiden pakkaamiseen käytettävän paperipusseja, joka hajoaa prosessissa parhaiten.  
 
Toimi näin, jos biojäteastia toimitetaan kiinteistöllesi tarpeettomasti:

  • Mikäli asut biojätteen keräysalueella etkä kompostoi, sinulla tulee olla tyhjennettävä biojäteastia.
  • neuvonta@keraamo.fi tai p. 044 701 2500.

Lisätietoja: Jouni Kaiku, logistiikkapäällikkö Keräämö Oy p. 050 341 4430, jouni.kaiku@keraamo.fi

Keräämö Oy on Porin, Ulvilan, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Merikarvian, Pomarkun ja Siikaisten yhdessä omistama, voittoa tavoittelematon, kunnallinen jätehuoltoyhtiö. Keräämö järjestää kunnan vastuulla olevat jätehuollon palvelut näissä kunnissa 120 000 asukkaalle. Palveluihin kuuluvat Hangassuon jätekeskuksen, lajitteluasemien ja kierrätyspisteiden ylläpito, vaarallisen jätteen vastaanotto, pakkaus-ja biojätteiden (1.6.) kuljetukset, poistotekstiilin keräys ja neuvonta kierrätystä koskevissa asioissa.

Katso tiedote pdf-dokumentista: