Kasvomaskien jako vähävaraisille käynnistyy Nakkilan kunnassa

Kirjoitettu 21.8.2020

Kasvomaskien jako vähävaraisille käynnistyy Nakkilan kunnassa

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi. Käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Oireisena tulee välttää sosiaalisia kontakteja.

Nakkilan kunta käynnistää kasvomaskien jakelun vähävaraisille kuntalaisilleen. Vähävaraiset Nakkilan kunnan asukkaat saavat maksutta kaksi pestävää kankaista kasvomaskia sekä kirjallisen ohjeen maskin käyttöön. THL:n suosituksen mukaan kasvomaskin käyttö ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Maskeja jaetaan 24.8.2020 alkaen Nakkilassa seuraavissa toimipisteissä:

  • Maanantaisin Nakkilan sosiaalikeskus kello 10-12 (Porintie 11)
  • Keskiviikkoisin Nakkilan kunnan työpaja kello 12-14 (Satakunnantie 1)

Perjantaina 21.8.kasvomaskeja jaetaan Nakkilan sosiaalikeskuksessa klo: 13-15.

Kasvomaskeja annetaan jakelupisteissä niille asukkaille, jotka niitä kysyvät, ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä, eikä tarkisteta, vaan asukkaan oma kokemus vähävaraisuudesta riittää. Maskien noutajan tulee olla terveenä. Epidemiatilanteen jatkuessa lisäjakelua harkitaan ja siitä tiedotetaan erikseen.

Tarkemmat ohjeet on hyvä lukea:

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja