Haitalliset vieraskasvit hallintaan -hanke

Kirjoitettu 24.2.2020

Haitalliset vieraskasvit hallintaan -hanke on alkanut Satakunnassa Karhuseutu ry:n alueella. Hanke toimii seuraavissa kunnissa: Harjavalta, Kokemäki, Eurajoelta Luvian alue, Nakkila, Porin maaseutualueet ja Ulvila. Hanke toimii myös Varsinais-Suomessa Varsin-Hyvä ry:n alueella. Hankkeen toiminta-aika on 1.12.2019 –  31.12.2021.

Hanke on kohdennettu asukkaille, kuntien ja kaupunkien virkamiehille ja työntekijöille sekä paikallisille ympäristöalan toimijoille ja urakoitsijoille. Tavoitteenamme on lisätä ihmisten vieraslajitietoisuutta ja edistää haitallisten vieraslajien torjuntaa, herätellä alueiden asukkaita vieraslajien aiheuttamiin uhkiin ja sitouttaa heitä pitkäjänteiseen vieraslajien torjuntaan.

Järjestämme hankkeessa infotilaisuuksia ja toteutamme sopivilla kohteilla torjuntatalkoita. Pääasiallisesti hankkeessa torjutaan jättipalsamia, komealupiinia ja japanintatarta, mutta tietoutta levitetään muistakin vieraslajeista. Jos olet kiinnostunut asiasta ota yhteyttä hanketyöntekijään, niin keskustellaan lisää.

 

Hankkeen nettisivut

https://lansi-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/haitallisetvieraskasvithallintaan