Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma päivitetty

Kirjoitettu 30.11.2020

Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma on päivitetty ja uudistettu verkkosivuiksi ensimmäisten joukossa Suomessa. Ohjelma tarttuu ajankohtaisin aiheisiin ja katsastaa kulttuuriympäristön nykytilaan. Uusi ohjelma on julkaistu tänään 27.11.2020 uudistetulla teemasivustolla: Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma (ymparistonyt.fi).

Satakunnan kulttuuriympäristöohjelman takana on ryhmä kulttuuriympäristöasioiden ammattilaisia. Ohjelman päivitystä ja uudistusta on koordinoinut ja kirjoitustyöhön osallistunut Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmä KULTU, jonka jäsenet edustavat alueen kulttuuriympäristöasioiden eteen työskenteleviä organisaatioita, kuten Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskus, Satakunnan Museo, Satakuntaliitto, ProAgria Länsi-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset, Museovirasto, Metsähallitus ja muutamat paikalliset kunnat.

Perinteisesti kulttuuriympäristöohjelmat ovat aina olleet fyysisiä painoksia. Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma on nyt julkaistu verkossa Ympäristö Nytin kulttuuriympäristösivuilla (ymparistonyt.fi). Nettisivut mahdollistavat tietojen päivittämisen, ajankohtaisuuden ja saavutettavuuden. Ensimmäistä kertaa lukija voi myös ottaa osaa ohjelman herättämään kulttuuriympäristökeskusteluun artikkelien kommentointimahdollisuudella. Sivuilta löytyy lukijan iloksi paljon valokuvia ja kuvitusta upeista Satakunnan kulttuuriympäristökohteista.

Koko ELY-keskuksen tiedote: https://bit.ly/37bYxPU  

 

Lisätietoja:

Meri-Tuuli Suorsa (30.11. asti), puh. 0295 022 017
Kirsti Virkki, 0295 022 525
Mia Puotunen, 0295 022 912

sähköpostit: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi