Nähtävyydet

Viimeksi päivitetty 10.5.2021

Pieneen kokoonsa nähden Nakkilassa on lukuisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja tutustumisen arvoisia kohteita.

Historialliset kohteet, kuten muinaisjäännökset ja Nakkilan museot, antavat mielenkiintoisen katsauksen elämään entisaikoina.

Arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen kohde on Suomen ensimmäinen funkkistyylinen kirkko, joka on noussut vuonna 1937 Nakkilan kylälle. Tätä täydentää Nakkilan kunnan tekninen toimisto, joka on aiemmin toiminut mm. lääkärin vastaanottona.

Suomalaisittain klassista kartanokauneutta pääsee ihailemaan Villilän kartanossa ja sen ympäristössä. Kartanon välittömässä läheisyydessä on myös Villilän Studiot, jossa on kuvattu useita pitkiä kansallisesti tunnettuja elokuvia.

Luontonähtävyyksiä on upea Kokemäenjoki ja sen monet kosket, kuten Arantilankoski. Harjavallan voimalaitoksen alajuoksulla on lukuisia urheilukalastuspaikkoja, joista lisää täällä. Arantilan puiston alueella on kuntoportaat, pururata, kuntopuisto sekä liikuntakeskus. Lisäksi Siltatien kupeesta löytyy liikennepuisto ja leikkipuisto perheen pienimmille.

Salomonkalliolla on mahtavat maisemat ja talviaikaan hyvät talviurheilumahdollisuudet. Kallioiden tuntumassa sijaitsee myös Nakkila Golf -golfkenttä, joka on yksi parhaimmista kentistä Satakunnan alueella.

Tervetuloa viihtymään Nakkilaan!