Varhaisnuorisotyö

Viimeksi päivitetty 25.9.2024

Nakkilan kunta tarjoaa monipuolista varhaisnuorisotyötä 5.–6.-luokkalaisille lapsille. Tavoitteenamme on luoda turvallinen ja innostava ympäristö, jossa lapset voivat kasvaa ja kehittyä. Toimintaamme kuuluu niin viikoittaisia nuokkari-iltoja kuin koulunuorisotyötäkin, jotka yhdessä muodostavat monipuolisen kokonaisuuden.

Nuokkari

Nuokkari on avoinna 5.–6.-luokkalaisille maanantaisin ja keskiviikkoisin. Nuokkarilla on mahdollista viettää aikaa yhdessä kavereiden kanssa, osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja harrastaa ohjatusti. Toiminta on rentoa ja mukavaa, ja sen tavoitteena on tarjota lapsille paikka, jossa he voivat kohdata toisiaan turvallisessa ympäristössä sekä saada tukea ja ohjausta koulun ulkopuolisissa asioissa.

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyö toteutetaan kaikilla alakouluilla 5.-6.-luokissa, Kirkonseudulla viikoittain ja Viikkalassa sekä Tattarassa tarvittessa. Koulunuorisotyön tarkoituksena on olla läsnä koulun arjessa ja tarjota tukea sekä oppilaille että opettajille. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi yksilöohjausta, välituntitoimintaa, pienryhmien ohjaamista tai oppituntien järjestämistä erilaisista teemoista, kuten ryhmätyötaidoista tai tunne-elämän kehittämisestä. Koulunuorisotyön avulla pyritään edistämään oppilaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Kesäleirit

Järjestämme kesäisin kaksi leiriä kesäloman kahden ensimmäisen viikon aikana. Ensimmäisen leirin teemana on taide, jossa lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia taiteen muotoja ja ilmaisemaan itseään luovasti. Toisen leirin teemana on liikunta, ja siellä keskitytään monipuoliseen ja iloiseen liikkumiseen sekä uusien liikuntalajien kokeilemiseen. Leirit tarjoavat lapsille hauskan ja aktiivisen aloituksen kesälomaan sekä mahdollisuuden solmia uusia ystävyyssuhteita.

Harrastamisen Nakkilan malli

Nakkilan kunta sai aluehallintovirastolta tukea lasten ja nuorten harrastustoiminnan kehittämiseen. Harrastamisen Nakkilan malli -hankkeen tavoitteena on edistää 1.–9. -luokkalaisten hyvinvointia, vähentää yksinäisyyttä ja mahdollistaa harrastustoiminta perheen varallisuudesta riippumatta. Harrastustoiminnalla on todettu olevan suojaava vaikutus lasten ja nuorten hyvinvointiin. Toiminta sijoittuu koulupäivän yhteyteen, jolloin harrastuksen aloittaminen ja siihen sitoutuminen on lapselle ja nuorelle helpompaa. Kerhot ja harrastustoiminta järjestetään koulujen, järjestökentän, yritysten ja sivistystoimen yhteistyönä. 

Varhaisnuorisotyön tarkoituksena on tukea lasten kasvua ja kehitystä sekä tarjota mielekästä ja turvallista toimintaa vapaa-ajalle. Pyrimme tarjoamaan monipuolista ja laadukasta toimintaa, joka tukee lasten hyvinvointia ja tarjoaa heille onnistumisen kokemuksia. Varhaisnuorisotyössä kuunnellaan lasten toiveita ja tarpeita, ja toiminta suunnitellaan heitä varten.