Koronarajoituksia puretaan – harrastuksia voidaan jatkaa kun taataan tilojen terveysturvallinen käyttö

Kirjoitettu 28.1.2022

KORONARAJOITUKSIA PURETAAN – HARRASTUKSIA VOIDAAN JATKAA KUN TAATAAN TILOJEN TERVEYSTURVALLINEN KÄYTTÖ

28.1.2022

Lounais-Suomen Aluehallintoviraston tekemän päätöksen (28.1.2022) mukaan koronarajoituksia aletaan purkamaan. Aluehallintoviraston uusi päätös vapauttaa kaikki 14. tammikuuta suljetuiksi määrätyt liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettävät tilat.

Voimassa on edelleen määräys, joka velvoittaa asiakas- ja yleisötilojen hallinnoijat ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Nakkilan Liikuntakeskuksella varmistetaan terveysturvallinen harrastaminen rajaamalla liikuntatilojen kävijämääriä.

Avin päätös perustuu tartuntatautilain pykäliin 58 ja 58 g. Nakkilassa liikuntakeskus ja koulujen liikuntatilat avataan harrastus ja vapaa-ajan käyttöön 29.1.2022. Päätös on voimassa 15.2.2022 saakka. Koulujen rehtorit voivat tarvittaessa antaa kouluihin tarkennettuja rajoituksia.

Nakkilan liikuntakeskuksen infoa pidetään suljettuna toistaiseksi, infon avaamisesta tiedotetaan erikseen. Liikuntakeskuksen tiloja käytetään seurojen valmentajien ja ohjaajien toimesta. Seurat tiedottavat erikseen harrastusryhmilleen käytännön järjestelyistä. Kuntosalikorttien ostaminen ja lataaminen onnistuu edelleen arkisin soittamalla liikuntakeskuksen infon nro 044-7475914. Liikuntakeskuksen tiloja on mahdollista varata myös asio-varausjärjestelmän kautta Liikunta- ja kokoustilojen varaaminen | Nakkila.

Liikuntakeskuksen tilojen asiakasmääriä rajoitetaan seuraavasti perustuen terveysturvallisuuden varmistamiseen ja määräykseen rajoittaa yleisötilaisuudet viisikymmentä (50) prosenttia yleisötilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa:

– kuntosalille 10 hlön/1,5h, ilmoittautumisjärjestely lyyti-linkin kautta jatkuu
– ryhmäliikuntatila max. 20hlöä
– juoksusuora max.20 hlöä
– liikuntakeskuksen alasali 300 hlöä, katsomoon 120 hlöä.
– kahvio 25 hlöä
– nuorisotilat 20 hlöä
– kabinetti 8 hlöä

Sisätiloissa suositellaan edelleen suu-nenäsuojusten käyttöä. Liikuntakeskuksen tiloissa on mahdollisuus käsien pesuun useissa eri pisteissä ja käsidesiä on tarjolla. Harrastuksiin tullaan ainoastaan oireettomana.

Lisätietoja:

sari.ketola@nakkila.fi
Tiedote – Aluehallintovirasto (avi.fi)
Epidemian torjunta ja voimassa olevat alueelliset suositukset | Satasairaala
Koronatiedote 29.1 – 15.2.2022 (tulostettava pdf)