Tiedote vierailukäytännöistä Palvelutalo Keinustoolissa sekä Palvelukeskus Hyppingillä

Kirjoitettu 7.9.2020

Kunnan ikääntyneiden asumisyksköissä pyrimme edelleen turvaamaan sekä asukkaiden että henkilöstön pysymisen terveenä ja estämään kaikin keinon Korona-viruksen pääsemien yksiköihin.

Tähän mennessä vierailut ovat tapahtuneet pääasiassa ulkotiloissa. Syksyn koittaessa kuitenkin harkintaa noudattaen on mahdollista vierailla läheisensä luona myös sisätiloissa, vaikka edelleen kannustamme terassitapaamisiin ilmojen salliessa.

 

Vierailu sisätiloissa:

Vierailulle varataan aika soittamalla kyseiseen yksikköön. Puhelimitse sovitaan, koska vierailija saapuu. Vierailijat kirjaavat nimensä vieraskirjaan tai hoitajat kuittaavat vierailijat.

Sovittuna aikana hoitaja tulee vastaanottamaan vierailijan ovelta, ohjeistaa käsihygienian ja hengityssuojaimen käytön. Samalla hoitaja varmistaa, että vierailija on oireeton. Hoitaja saattaa vieraat asukkaan huoneeseen ja vierailun ajan huoneen ovi pidetään kiinni. Huoneessa tulee pysyä koko vierailun ajan ja poistua vierailun jälkeen suoraan ulos.

Asukkaalle voi saapua enintään kaksi vierasta kerrallaan. Vierailuaika tulee pitää alle tunnissa. Vierailun aikana turvaväliä tulee noudattaa, joten vierailija ei voi avustaa asukasta esim. syömisessä.

Hoitajat seuraavat kokonaisvierailijamäärää yksiköissä, joten varatessanne aikaa voi hoitaja pyytää ehdottamaan toista aikaa, jos kyseiselle ajalle on jo tulossa paljon toisia vieraita. Ajanvarauksen voi tehdä hyvinkin joustavasti, vaikka vasta ennen kotoa lähtemistä voi tiedustella, onko yksikössä sillä hetkellä tilaa. Herkkutuliaisista on hyvä informoida henkilökuntaa, jotta herkut tulevat tarjoilluiksi.

Tapaamisissa saattohoitotilanteessa oireisen vieraan kanssa tehdään erilliset, laajemmat suojautumistoimet. Saattohoitotilanteet suunnitellaan yksilöllisesti eikä niissä ole aikarajoitusta.

Ohjeistus on päivitetty yhteistyössä KSTHKY:n hygieniahoitajan kanssa.

 

Saara Mäensivu
vs.vanhustyön johtaja