Digitaidot mahdollistavat sujuvan arjen – vastaa digitaitokyselyyn netissä 3.4. mennessä

Kirjoitettu 31.3.2020

Suomalaisten digitaitojen tärkeys korostuu koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa, jossa asioita olisi hyvä hoitaa ilman tapaamisia kasvokkain. Digitaaliset palvelut sujuvoittavat arkisten asioiden hoitamista ja monipuolistavat yhteydenpitoa, mutta kaikkien digitaidot eivät vielä ole riittävällä tasolla. Digitaitokysely selvittää suomalaisten digitaitojen todellisen tilan.

Digitaitokysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman laajasti taidoista riippumatta. 

Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa www.dvv.fi/digitaitokartoitus 3.4. asti. Paperilla vastattava kysely on jouduttu keskeyttämään koronavirustilanteen vuoksi. Se pyritään käynnistämään uudelleen syksyllä tai tilanteen normalisoiduttua.

Haastamme keksimään keinoja digituen antamiseen etänä

Digitukea on ollut jo tarjolla ympäri Suomen, mutta sitä on useimmiten tarjottu kasvotusten. Jo digitaitokyselyn aikana digitukea pitäisi pystyä antamaan etänä. Kannustamme kaikkia tukemaan läheisiään erilaisten digipalvelujen käytössä, jotta ihmiset ihmisten arki kodeissa olisi sujuvampaa.

Suomidigi.fi-sivustolle on kerätty etädigituen tarjontaa alueittain ja valtakunnallisesti. Sivustolta löydät myös vinkkejä digituen antamiseen. Etädigitukivinkkejä löydät osoitteesta: https://www.suomidigi.fi/ryhmat/digituki/etana-annettava-digituki

Satadigi -hanke etsii lisää satakuntalaisia yrityksiä sekä tahoja, joilla on mahdollisuus antaa digitukea etänä, kertoo projektipäällikkö Joni Jokela Satakuntaliitosta.

Digitaitokysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota. Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saadaan tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa KPMG.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Joni Jokela, Satakuntaliitto, puh. 044 711 4338, joni.jokela(at)satakunta.fi

Projektipäällikkö Minna Piirainen, Digi- ja väestötietovirasto, puh. 0295 535 280, minna.piirainen(at)dvv.fi

Linkit: https://www.suomidigi.fi/ryhmat/digituki/etana-annettava-digituki