Lyhytaikaishoito

Viimeksi päivitetty 12.11.2019

Nakkilan kunnan lyhytaikaishoidon yksikkö Ruskila sijaistee Hyppingillä, talon yläkerroksen keskiosassa. Yksikön käytössä on lisäksi ruokasali Loviisa ja Leijona-Sali eli pieni kuntosali.

Yksikössä on 15 asiakaspaikkaa ja huoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Lyhytaikaishoito on pääasiassa suunnattu ikäihmisille ja se on tilapäistä ympärivuorokautista palveluasumista. Lyhytaikaishoito voi olla kertaluonteista tai säännöllisesti toistuvaa jaksohoitoa. Keskimääräinen hoitojakson pituus on 1-2 viikkoa, tarpeen vaatiessa myös pidempi. Säännöllisesti hoidossa käyville asiakkaille seuraava hoitojakso sovitaan valmiiksi. Säännöllisillä jaksoilla käynneistä tekee päätöksen aina SAS-työryhmä hakemuksen perusteella.

Lyhytaikaishoidon tavoitteena on tukea asiakkaan selviytymistä omassa kodissaan ja asuinympäristössään sekä ehkäistä pysyvän ympärivuorokautisen asumisen tarvetta. Lyhytaikaishoito voi olla tarpeen esimerkiksi:

  • omaistaan hoitavan läheisen levon ja vapaan mahdollistamiseksi
  • iäkkään tarvitessa tilapäistä hoitoa ja huolenpitoa kodin ulkopuolella
  • iäkkään kokonaistilanteen kartoittamiseksi
  • asiakkaan kuntouttamiseksi, kun hän siirtyy sairaalahoidosta kotiin/kotihoitoon

Asiakkaan mahdollisuutta lyhytaikaishoidon jaksolle voi tiedustella yhteistyötaho esimerkiksi keskussairaalasta, Harjavallan terveyskeskuksesta tai kotihoidosta. Lyhytaikaishoitoa voivat tiedustella suoraan myös omaishoitajat ja muut läheisestään huolissaan olevat. Lyhytaikaishoidosta vastaa 10 työntekijän moniammatillinen tiimi. Lisäksi tiimin tukena toimii Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän lääkäri, kotisairaala ja TEKOJA-tiimi (TEKOJA=tehostetun kotikuntoutuksen jakso)

Lyhytaikaishoito maksaa asiakkaalle 36€/vuorokausi. Lyhytaikainen palveluasuminen (sisältää ateriat, asumisen ja hoidon, ei lääkkeitä tai hoitotarvikkeita) ei kerrytä maksukattoa.

Hakemuksen löydät tästä