Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä

Mäkelän tilalla Soinilassa (Soinilantie 23) järjestetään Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä lauantaina 11.9. klo 11-15. Tavattavissa ovat intendentti Tuulikki Kiilo, rakennuskonservaattori Kalle Virtanen, hirsirakentaja Juha Korhonen ja Nakkilan kunnan rakennustarkastaja Seppo Saarimaa.

Päivän aikana annetaan korjausneuvontaa, korjataan ikkunoita, keitetään punamultaa ja veistetään saunaa vanhoista hirsistä.

Talon entinen ja nykyinen omistaja esittelevät alun perin paritupatyyppistä, edustavasti rakennettua ja upeasti säilynyttä Mäkelän talonpoikaistilaa. Päärakennuksen vanhin osa on 1790-luvulta.

Toivon korjausneuvontapäivä on osa Nakkila -tapahtumapäivää, jonka Satakunnan Museo järjestää yhdessä Nakkilan kunnan ja Nakkila-Seuran kanssa. Päivän aikana tutustutaan Nakkilan kulttuuriympäristöön Euroopan kulttuuriympäristöpäivän hengessä. Rakennustutkija Liisa Nummelin esittelee Nakkilan keskustan rakennuskulttuuria ja arkeologi Leena Koivisto Selkäkankaan pronssikautisia muinaisjäännöksiä.

Maakuntatutkija Akuliina Aartolahti sekä Nakkila-Seuran väki ovat tavattavissa Nakkilan kotiseutumuseossa, jossa on tarjolla mukavaa tekemistä sekä puffetti.

Lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestää Mäkelän tilalla Soinilassa korjausneuvontapäivän.

Tapahtuman tiedot
Päivä
11.9.2021
Aika
11:00–15:00
Paikka
Soinilantie 23
Järjestäjä
Rakennuskulttuuritalo Toivo
Lisätietoa
WWW