Luontotekoja ja lettuja – herkullinen vieraslaji-ilta Nakkilassa

Komeileeko kotipihallasi vielä kurtturuusu? Jännittääkö jättiputkien jallittaminen? Haluaisitko tehdä jotain lähiympäristön eteen, mutta et vielä tiedä mitä? Tule Arantilankoskelle Nakkilaan innostumaan ja onnistumaan: aiheena haitallisten vieraslajien torjunta.

Leader Karhuseutu ja Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset järjestävät vieraslaji-illan sekä jättipalsamin kitkentätalkoot Arantilankosken laavun ympäristössä.

Vieraslajit on maailmanlaajuisesti tunnistettu yhdeksi viidestä merkittävimmin luonnon monimuotoisuutta heikentävästä tekijästä. Noin reilun puolen tunnin opastuksen aikana opetellaan tunnistamaan ja torjumaan haitallisia vieraskasveja omassa lähiympäristössä. Infon jälkeen talkoillaan yhdessä Arantilankosken laavun ympäristössä ja poistetaan jättipalsamia. Tule tekemään viikon luontoteko ja talkoilemaan jättipalsamin hävittämiseksi. Suomen luonto kiittää!

Kaikille osallistujille luvassa talkoosapuskaksi lettuja, joita Nakkilan partiolaiset ry tulee laavulle paistamaan. Laavulla on mahdollisuus kysellä myös Nakkilan partiolaisten ja Jokilaakson luonnonsuojeluyhdistyksen toiminnasta.
Ilmoittautumista ei vaadita, ja piipahtaminen talkoissa on sallittu, joten tervetuloa!

Illan kulku:
17.30 Haitalliset vieraskasvit hallintaan – asiaa jättipalsamista, jättiputkesta, komealupiinista, kurtturuususta, tatareista ja muista vihulaisista (Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Milla Nikko).
18.00 Talkoilua ja lettuja – kitketään jättipalsamia yhdessä!

Varustus: Pitkät puntit suositeltavaa, muuten säänmukainen varustus. Voit ottaa omat työhanskat, mutta hanskoja tarjolla myös Nakkilan kunnan puolesta.

Lisätietoja antavat Karhuseudun hankekoordinaattori Mimmi Virtanen mimmi.virtanen@karhuseutu.fi/ 0449729000 ja MKN:n maisema-asiantuntija Milla Nikko milla.nikko@proagria.fi / 050 590 2085.

Yhteistyössä tapahtumaa tekemässä ovat Nakkilan kunta, Nakkilan partiolaiset, Nakkilan Kosket ry ja Jokilaakson ympäristöyhdistys.

Tapahtuman tiedot
Päivä
29.6.2022
Aika
17:30–19:30
Paikka
Siltatie 190
Järjestäjä
Leader Karhuseutu ja Länsi-Suomen Maa-ja kotitalousnaiset
Lisätietoa
WWW