Euroopan kulttuuriympäristöpäivät – Kohteena Nakkila

Euroopan kulttuuriympäristöpäivänä lauantaina 11.9. Satakunnan Museo järjestää yhdessä Nakkilan kunnan ja Nakkila-Seuran kanssa Nakkilan kulttuuriympäristöjä esittelevän tapahtumapäivän.

Rakennustutkija Liisa Nummelin esittelee keskusta-alueen rakennuskulttuuria ja arkeologi Leena Koivisto Selkäkankaan pronssikautisia muinaisjäännöksiä. Maakuntatutkija Akuliina Aartolahti sekä Nakkila-Seuran väki ovat tavattavissa Nakkilan kotiseutumuseossa, jossa on tarjolla mukavaa tekemistä sekä puffetti. Lisäksi Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestää Mäkelän tilalla Soinilassa korjausneuvontapäivän.

Retki Porista Nakkilan kohteille

La 11.9. klo 8.30-16

Lähtö Satakunnan Museo, Hallituskatu 11

Porista pääsee ohjatulle retkelle Nakkilaan bussikuljetuksella, lähtö on klo 8.30 ja paluu viimeistään klo 16. Retkelle pitää ostaa lippu ja ilmoittautua etukäteen. Mukaan mahtuu 20 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Retken hinta on 32 €, sis. kuljetukset, vierailun kotiseutumuseossa, opastukset Nakkilan keskustassa ja Selkäkankaalla, tutustumisen Mäkelän tilaan sekä lounaan Villilän kartanossa.

Huom! aiemmin ilmoitetusta poiketen; lipun retkelle (32 €) voi ostaa 7.9. mennessä joko
Satakunnan Museon lipunmyynnistä, p. 02 621 1063, Hallituskatu 11, Pori
tai verkkokaupasta: https://verkkokauppa.pori.fi/

Retki toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 20 henkeä. (Retkimaksu palautetaan, jos retki ei toteudu).

Ohjelma omatoimiretkeilijöille

La 11.9. klo 11-15
Lähtö Nakkilan kirkon parkkipaikalta, (Kirkkokatu 4)

Rakennustutkija Liisa Nummelinin opastus Nakkilan keskustan rakennuskulttuuriin. Tapaaminen klo 11 Nakkilan kirkon parkkipaikalla, Kirkkokatu 4, opastuksen kesto on noin 45 minuuttia. Maksu 5 €, käteisellä.

Bussikuljetus lähtee klo 12 Nakkilan kirkon parkkipaikalta Selkäkankaan pronssikautiselle röykkiölle, jossa arkeologi Leena Koivisto opastaa kohteen. Selkäkankaalta bussi ajaa kotiseutumuseolle noin klo 13. Maksu 5 €, käteisellä.

HUOM! Selkäkankaalla ei ole parkkipaikkoja, joten toivomme, että yleisö kulkee järjestetyllä bussikuljetuksella. Tarvittaessa väkeä kuljetetaan useamman kerran.

Nakkilan kotiseutumuseo (Kuntopolku 1) ja Mäkelän tila (Soinilantie 23) ovat avoinna klo 11-15, vapaa pääsy.

Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä

La 11.9. klo 11-15 Mäkelän tila, Soinilantie 23

Mäkelän tilalla Soinilassa järjestetään Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä, jossa tavattavissa ovat intendentti Tuulikki Kiilo, rakennuskonservaattori Kalle Virtanen, hirsirakentaja Juha Korhonen ja Nakkilan kunnan rakennustarkastaja Seppo Saarimaa. Päivän aikana annetaan korjausneuvontaa, korjataan ikkunoita, keitetään punamultaa ja veistetään saunaa vanhoista hirsistä. Talon entinen ja nykyinen omistaja esittelevät alun perin paritupatyyppistä, edustavasti rakennettua ja upeasti säilynyttä Mäkelän talonpoikaistilaa. Päärakennuksen vanhin osa on 1790-luvulta.

Tapahtuman tiedot
Päivä
11.9.2021
Aika
08:30–16:00
Paikka
Järjestäjä
Satakunnan Museo
Lisätietoa
WWW